Agenda

Lunch & learn webinar: 22 goede voornemens over flexibel werken

Datum: 03/12/2021
Tijd: 12.00 - 13.00 uur
Daar kunt u het nieuwe jaar mee in! We gaan steeds flexibeler werken. Onze medewerkers vragen erom en het past ook bij de tijdgeest: denk aan corona, het verminderen van files en het reduceren van CO₂. Flexibel ofwel hybride werken is niet altijd gemakkelijk. Hoe doe je dat als de ene helft van de medewerkers thuis deelneemt aan het overleg en de andere helft op de zaak? Hoe doe je dat met vergoedingen? Hoe doe je dat met de inrichting van je bedrijf? Hoe doe je dat als medewerkers allemaal op dezelfde dagen willen thuiswerken en/of dezelfde dagen naar kantoor komen? Hoe doe je dat als medewerkers door carrière argumenten naar kantoor willen komen, omdat ze anders carrièrekansen missen? Heel veel vragen waar een aantal bedrijven praktische antwoorden op hebben. De ANWB presenteert hun best practise over flexibel werken. Zij hebben inmiddels al veel ervaring opgedaan met integraal beleid, zoals ze het zelf noemen. Naast de ANWB ontvingen 20 bedrijven een Ways2go Waar werk jij Award, zoals Aegon, Shell, Concorp, Siemens, de Haan, HallMark, Waterpas Civiel Adviesbureau, gemeente Nissewaard en bibliotheek De Boekenberg. Zij delen al hun gouden tips over flexibel en hybride werken met ons. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot interactie. Meld u aan en doe mee! We beloven u een webinar boordevol tips en tricks over hybride werken waarmee u nu en in 2022 zo in de praktijk aan de slag kunt gaan.

Verdiepingssessie Fietsen in de thuiszorg is winstgevend

Datum: 07/12/2021
Tijd: 11.00 - 12.00 uur
Ervaringen vanuit de praktijk bij Vierstroom Thuiszorg. De kosten in de thuiszorg staan onder druk, maar nog veel belangrijker is het ziekteverzuim van medewerkers. Ziekteverzuim kost niet alleen geld, belangrijker is dat medewerkers zich niet prettig voelen. Dat kan en moet anders dachten ze bij Viersprong Zorg Thuis, en met succes. In dit webinar vertelt Maroeska Molster fietsambassadeur en manager bedrijfsvoering bij Vierstroom Thuiszorg over het proces om te komen tot een ander en vooral gezonder beleid. Ze geeft tips en vertelt over haar ervaringen om medewerkers te overtuigen over te stappen van de auto naar de fiets. Vierstroom Thuiszorg heeft maar liefst een elektrische fietsenpool van 450 fietsen rijden. Daarnaast zal Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland uitleggen hoe we ondersteunen bij herziening van het mobiliteitsbeleid, het in kaart brengen van het fietspotentieel, mogelijke regelingen, vergoedingen, tot kennismaking en stimulering via bijvoorbeeld E-bike probeerpools. Het gebruiken van nieuw vervoer is een grote stap: je moet uit je comfortzone, je weet niet wat je onderweg tegen gaat komen en je moet weer nieuwe dingen leren. Daarom organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland al jarenlang diverse soorten probeeracties voor medewerkers. Eerst op het gemak ervaren hoe het is in de praktijk van alledag. Pas als je het hebt geprobeerd, weet je hoe het is. Programma in het kort: 11.00 uur: Digitale inloop, opening en welkom 11.10 uur: Ervaringen fietsambassadeur Vierstroom, Maroeska Molster. Gebruik van e-bikes in thuiszorg 11.25 uur: Ondersteuning door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Fietspromotie bij zorginstellingen. 11.35 uur: Ruimte voor vragen interactie 11.50 uur: Wensen vervolg en mogelijkheden voor ondersteuning. 12.00 uur: Afsluiting.  

Uitnodiging Informatiebijeenkomst Renovatie Utrechtsebaan, 15 december

Datum: 15/12/2021
Tijd: 16.00 - 17.00 uur
Afsluitingen, omleidingen en alternatief vervoer Vanaf januari gaat de gemeente Den Haag aan de slag met het renoveren van Utrechtsebaan (A12). De Utrechtsebaan is 45 jaar oud en toe aan renovatie. Na het werk zal de weg óók de komende jaren voldoen aan alle veiligheidseisen. De werkzaamheden vinden plaats op het weggedeelte tussen het begin van de Utrechtsebaan (kruising met de Zuid Hollandlaan-Benoordenhoutseweg, S101) en op- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’. Tijdens de werkzaamheden zal de Utrechtsebaan in de richting van Den Haag centrum zo vaak als mogelijk toegankelijk blijven. Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten, zal in deze periode worden omgeleid. Door u zo goed mogelijk te informeren over de renovatie en door goed met elkaar samen te werken, waarbij wij inzetten op alternatieve routes, alternatief vervoer en slimme werktijden, beperken we de overlast en houden we Den Haag bereikbaar. Wij nodigen u daarom van harte uit aanwezig te zijn bij onze digitale informatiebijeenkomst. Deze is specifiek georganiseerd voor werkgevers, ondernemersverenigingen, logistieke partijen en detaillisten. Deze bijeenkomst vindt plaats op 15 december (itt eerdere berichten van 13 december).  Tijdens de informatiebijeenkomst brengen wij u graag op de hoogte van de wijze waarop de gemeente Den Haag en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland u kunnen helpen om de overlast voor u en uw achterban zoveel mogelijk te beperken. Let op: de werkzaamheden starten op maandag 10 januari 2022. Dat is ook het einde van de schoolvakanties. Wij adviseren u daarom nu al maatregelen te treffen. Wij kunnen u daarbij adviseren en op de hoogste stellen van onder andere omleidingen en alternatief vervoer. Meld u hier aan dat krijgt u direct de vergaderlink toegezonden. Wij zien u graag tijdens de informatiebijeenkomst.  Met vriendelijke groeten, Gemeente Den Haag en Bereikbaar Haaglanden en Rijnland