Kees Oudendijk: Samen bereik je meer.

"Samen bereik je meer. Dat is naar mijn idee wat er nodig is om deze regio bereikbaar te houden. Als iedereen zijn eigen wiel uitvindt is het effect toch minder dan wanneer je samen voor oplossingen gaat." Kees Oudendijk is ambassadeur bij Bereikbaar Haaglanden in Zoetermeer.

"Na wat omzwervingen via onder andere een accountantskantoor en een hotel in Frankrijk werk ik inmiddels al vanaf 1995 bij de RDW. Bij de RDW werkte ik eerst bij de financiële afdeling, daarna heb ik mij bezig gehouden met projecten en bedrijfsvoering en vanaf 2014 ben ik Informatiemanager. Voertuigen en mobiliteit zijn toch wel mijn "ding" en ik heb dus geluk dat mijn werk hier alles mee te maken heeft.
Daarnaast heb ik nog een zekere passie voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Zo mocht ik de afgelopen jaren het programma Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) binnen de RDW vorm geven. Binnen dit programma ben ik onder andere bezig geweest met een nieuw mobiliteitsbeleid voor de RDW waarin CO2 reductie, anders reizen en anders samenwerken centraal staan. In 2017 wordt gestart met de daadwerkelijke invoering en uitvoering van dit beleid. Het wordt dus best een spannend jaar."

Ambassadeur Bereikbaar Haaglanden
Oudendijk: "Het ambassadeurschap betekent voor mij een verbreding van de onderwerpen mobiliteit en duurzaamheid naar andere organisaties dan de RDW. Ik hoop dat ik mijn ervaringen van de afgelopen tijd op een goede en positieve manier kan gebruiken voor de partners, maar ook dat ik kan ontdekken hoe er buiten de RDW over dit soort vraagstukken wordt gedacht."

Gevarieerde reiziger
"Hoe ik zelf reis? Dat is zeer gevarieerd. Samengevat is dat zo ongeveer auto, trein, bus, fiets. En soms bestuur ik een vliegtuig. Ik ben behoorlijk mobiel en reis heel gevarieerd naar mijn werkplek, waar die dan ook is. Mijn werk brengt mij door het hele land. Als ik in Zoetermeer ben, ga ik vooral 's zomers graag met de fiets vanuit mijn woonplaats Oegstgeest naar mijn werk. Héérlijk! Ik trein regelmatig maar maak ook heel wat autokilometers. Zodoende heb ik naast de nodige theoretische bagage ook heel wat praktische ervaring en weet goed de voor- en nadelen van de verschillende reisvormen benoemen."