Lunch & learn webinar: Bye, Bye vaste reiskosten

Datum: 
18/06/2021
Tijd: 
12.00 - 13.00 uur
Locatie: 
Digitaal
Hoe regelt u de flexibele reiskosten?
 
Ooit leek het makkelijk: iedereen elke dag naar het werk en dus voor iedereen een vaste reiskostenvergoeding. En de afgelopen 1,5 jaar stond de fiscus toe dat u deze vergoeding bleef betalen, ook al reisden uw medewerkers niet. Voor de uitbraak van Covid-19 betekende de vaste reiskostenvergoeding in de praktijk heel vaak dat werkgevers gewoon te veel betaalden. Want zeg nou zelf: de meeste medewerkers waren ook voorheen niet elke dag op het werk. Ze waren met vakantie, een keertje ziek, een dagje thuiswerken of hadden een scholingsdag op een heel andere locatie. 
Hoe dan ook vanaf 1 juli geldt weer dat de vaste reiskostenvergoeding alleen mag worden betaald als de medewerker ook (voldoende) gereisd heeft. Hoe gaat u dat aanpakken? Wat komt er in de plaats? Daarover gaat dit webinar dat mede in het teken staat van de landelijke actie week waarin flexibel werken/hybride werken centraal staat. In Zuid-Holland wordt daarom in deze week de actie Waar werk jij? gelanceerd. 
Programma: 
 
Anna Schouten, mobiliteitsmakelaar, neemt u mee in de fiscale mogelijkheden en oplossingen. Daarbij gaat ze in onder andere op de 128-dagen regel van de Belastingdienst. 
Jan Erik Krikken van Aegon vertelt hoe zij omgaan met variabele reiskosten en wat dit als werkgever betekent in de praktijk.
Elske van de Fliert, mobiliteitsmakelaar, gaat nader in op het reiskostenkwadrant en welke opties (full-service, MaaS-app, ov-kaart of alleen duidelijke afspraken) leiden tot welke reiskaart.
Daarnaast ontvangt u natuurlijk zoals u gewend bent veel handige tips en tricks en is er volop ruimte om vragen te stellen. 
 
Feiten op een rij:
Lunch & learn webinar: Bye, Bye vaste reiskosten
Hoe regelt u de flexibele reiskosten?
 
Datum: vrijdag 18 juni 2021
Tijdstip: 12.00 – 13.00 uur