Verdiepingssessie Fietsen in de thuiszorg is winstgevend

Datum: 
07/12/2021
Tijd: 
11.00 - 12.00 uur
Locatie: 
Digitaal

Ervaringen vanuit de praktijk bij Vierstroom Thuiszorg.

De kosten in de thuiszorg staan onder druk, maar nog veel belangrijker is het ziekteverzuim van medewerkers. Ziekteverzuim kost niet alleen geld, belangrijker is dat medewerkers zich niet prettig voelen. Dat kan en moet anders dachten ze bij Viersprong Zorg Thuis, en met succes. In dit webinar vertelt Maroeska Molster fietsambassadeur en manager bedrijfsvoering bij Vierstroom Thuiszorg over het proces om te komen tot een ander en vooral gezonder beleid. Ze geeft tips en vertelt over haar ervaringen om medewerkers te overtuigen over te stappen van de auto naar de fiets. Vierstroom Thuiszorg heeft maar liefst een elektrische fietsenpool van 450 fietsen rijden.

Daarnaast zal Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland uitleggen hoe we ondersteunen bij herziening van het mobiliteitsbeleid, het in kaart brengen van het fietspotentieel, mogelijke regelingen, vergoedingen, tot kennismaking en stimulering via bijvoorbeeld E-bike probeerpools.

Het gebruiken van nieuw vervoer is een grote stap: je moet uit je comfortzone, je weet niet wat je onderweg tegen gaat komen en je moet weer nieuwe dingen leren. Daarom organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland al jarenlang diverse soorten probeeracties voor medewerkers. Eerst op het gemak ervaren hoe het is in de praktijk van alledag. Pas als je het hebt geprobeerd, weet je hoe het is.

Programma in het kort:
11.00 uur: Digitale inloop, opening en welkom
11.10 uur: Ervaringen fietsambassadeur Vierstroom, Maroeska Molster. Gebruik van e-bikes in thuiszorg
11.25 uur: Ondersteuning door Bereikbaar Haaglanden en Rijnland en De Verkeersonderneming. Fietspromotie bij zorginstellingen.
11.35 uur: Ruimte voor vragen interactie
11.50 uur: Wensen vervolg en mogelijkheden voor ondersteuning.
12.00 uur: Afsluiting.